Start van nieuwe CoderDojo's... een update!

Het is nu drie weken geleden dat ik “met de ogen dicht en de voeten vooruit” in CoderDojo gesprongen ben. En ik moet zeggen dat ik nog iedere dag verbaasd sta van de positieve reacties die dit initiatief krijgt.

Als social media-nerd ben ik begonnen met een simpele oproep via deze blog en Twitter, Facebook en LinkedIn om mij te helpen bij het opstarten in Roeselare en Ieper. Dat leidde al meteen tot een paar concrete contacten van potentiële coaches. En één van de coaches van Kortrijk nam meteen de koe bij de horens om mij concreet verder te helpen. Ook de mensen van de Belgische CoderDojo vzw hebben mij al heel veel tips en informatie doorgegeven.

De locaties wilde ik eerst geregeld hebben vooraleer met andere zaken verder te gaan en het ziet er heel goed uit! In de komende twee weken moeten de concrete afspraken nog vastgelegd worden, maar dan kunnen we in beide steden helemaal van start gaan! Roeselare normaal al in november, Ieper vanaf januari. Voilà, dat staat nu zwart op wit geschreven, dus er is “no way back” :-)

De juiste data volgen nog en zullen dan op http://www.coderdojobelgium.be/coderdojowaar toegevoegd worden en vanaf dan kunnen kids zich inschrijven.

Volgende stappen: extra coaches vinden en samen alle praktische zaken in orde brengen. Dus een nieuwe oproep voor coaches! Heb je een passie voor ICT en wat didactische vaardigheden? Help mee jongeren inspireren en leren programmeren, één keer per maand op zaterdagvoormiddag. Contacteer me als je meer info wil via frank.delporte (at) gmail.com of schrijf je direct in via http://www.coderdojobelgium.be/inschrijvingsformulier-mentor.

Nog niet overtuigd dat we kids moeten leren code? Bekijk dit dan even…